fbpx

De Nazz : Aqiqah & Qurban : Mudah : Murah : Berkualiti

Soalan Lazim

SOALAN LAZIM TENTANG SERVIS KAMI

Sempurnakan borang yang disediakan secara atas talian dan membuat pembayaran terus ke akaun kami. Anda akan diberikan pengesahan dan resit sebagai bukti pembayaran. Notis perlaksanaan akan diberikan selepas sembelihan anda telah disempurnakan dan bukti video & gambar akan dihantar kepada anda.

Setiap hari akan ada sembelihan aqiqah mengikut permintaan pelanggan. Hari- hari sunnah untuk sembelihan aqiqah adalah pada hari ke 7, 14, 21 kelahiran bayi. Jika anak-anak telah terlepas dari hari tersebut, kami mencadangkan hari sunnah iaitu, hari Isnin & Jumaat.

Secara umumnya, kebanyakkan kambing kami adalah jenis kambing yang dipanggil ‘Harri’ dan ‘Maa’iz’. Harri merupakan salah satu jenis kambing biri-biri yang mempunyai bulu yang tidak setebal biri-biri yang diketahui umum.

Di Indonesia, kebanyakkan edaran kami berurusan dengan NGO di Bandung iaitu, Rapiya. Di bawah pengelolaan Rapiya, mereka mempunyai hamper 700 anak-anak miskin, dhaif. Kami juga menyalurkan daging-daging aqiqah ini pada pusat-pusat tahfiz di sekitar Celiunyi, Bandung, Indonesia.

Di Mekah, kebanyakkan edaran kami adalah kepada kelompok orang-orang Burma yang menetap di sana yang kebanyakkannya merupakan golongan miskin. Selain itu, kami juga turut edarkan agihan daging sembelihan tersebut kepada orang-orang Afrika, ibu-ibu tunggal dan badan-badan kebajikan di Tanah Suci Makkah.

Secara dasarnya, kami hanya mengedar sembelihan anda secara mentah sahaja, dan membuat masakan sekiranya mendapat tempahan khas dan tajaan.

Ya, kos tambahan akan dikenakan sebanyak RM 300 untuk setiap ekor. Kos tersebut termasuk harga nasi dan upah masakan kari.

Ya, anda akan menerima sijil khas dari syarikat kami yang ditempah khas untuk anda, dan juga 1 botol air zamzam (di bungkus semula) bersaiz 150ml bagi setiap penyertaan & cenderahati mengikut promosi bulanan.

Buat masa ini, kami turut menyediakan perkhidmatan-perkhidmatan ini:

  • Sembelihan unta untuk tujuan sedeqah, nazar dan Qurban.
  • Badal Haji
  • Air Zamzam

MULAKAN IBADAH AQIQAH, QURBAN, NAZAR & WAKAF BERSAMA de Nazz

Jangan lepaskan peluang untuk melaksanakan ibadah ini dengan harga yang TERENDAH di Malaysia. Khas untuk anda yang mendaftar di De Nazz.